Dåb

Du har mulighed for at navngive dit barn ved dåb i folkekirken eller i et anerkendt trossamfund.

Der er ingen regler for, hvornår man skal døbes. Man kan altid blive døbt - lige meget hvor gammel man er. Men almindeligvis vælger de fleste dåb, mens barnet er lille.

Du skal kontakte præsten (Annemette Norsker 2829 1987), så I kan aftale, hvornår dåben skal finde sted. Dåben finder normalt sted i forbindelse med en søndagsgudstjeneste kl. 13, men da den sidste søndag i hver måned ligger kl. 16, er der altid en dåbsgudstjeneste lørdagen før. 

Ved en barnedåb skal der være faddere/dåbsvidner. Der skal være mellem 2 og 5 faddere. I kan selv være faddere, men mindst to personer skal være andre end jer selv. For at kunne være fadder skal man være døbt med den kristne dåb og have nået konfirmationsalderen. Det er derimod ikke et krav, at forældrene skal være døbt. 

Dåbens betydning

Dåben – og selve dåbsdagen er en stor dag med mange betydninger. Ved dåben bliver man velsignet og får løftet om, at Gud altid vil følge én med sin kærlighed og tilgivelse. Så dåben er en festdag både for den der bliver døbt, familien og hele menigheden, som får et nyt medlem.

Du/I kan læse mere om dåben ved at besøge denne hjemmeside folkekirken.dk

Kontakt kirkekontoret her for at anmelde dåb.