Attester

Behøver jeg at vedlægge attester?

I forbindelse med en række hændelser (f.eks. navneændring, vielse mv.) skulle man førhen vedlægge sin fødsels- og navneattest/fødsels- og dåbsattest.

Efter de nye regler er det sådan, at såfremt du er født senere end 1960 og fødselsregistreret i en dansk ministerialbog (også kaldet kirkebog), er der normalt ikke behov for at vedlægge attester, fordi oplysningerne allerede er kendt i forvejen i Person, som den elektroniske kirkebog kaldes.

Hvordan får jeg fat i en ny attest?

Det kan ske, at en attest bliver væk. For at få en ny attest skal du henvende dig personligt til kirkekontoret i dit bopælssogn. Førhen var det fødselsregistreringssognet eller dåbssognet man skulle henvendte sig til, men reglerne er altså ændret.

Reglerne kræver, at du ved henvendelse om ny attest medbringer billedlegitimation. Det er for at undgå at der sker misbrug. Attester er nemlig det allermest grundlæggende dokument vi har.

En ny attest er gratis for både medlemmer og ikke-medlemmer af folkekirken.

Hvis du er født før 1960, må du forvente en vis ekspeditionstid, mens dine personlige data bliver verificeret i fødselsregistreringssognet.